Wie ben ik

Mijn naam is Albert van Boekel. Ik ben inmiddels gepensioneerd na 43 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt waarvan 33 jaar in het Praktijkonderwijs. Door de vele praktijklessen die daar worden gegeven heb ik kennis gemaakt met de vele mogelijkheden van de figuurzaagmachine. Na lestijd ging ik er zelf mee aan de slag en maakte ik veel houten speelgoed voor mijn dochtertje. Op een gegeven moment heb ik zelf een Hegner-figuurzaagmachine aangeschaft, de Mercedes onder deze machines. Vervolgens heeft de machine jarenlang stil gestaan, maar altijd met de gedachte: ik neem je weer ter hand als ik met pensioen ben.

Zo gezegd zo gedaan. In 2019 ben ik er weer heel fanatiek mee begonnen en ben ik er vrijwel dagelijks mee bezig. Veel ideeën haal ik van Pinterest om ze vervolgens op massieve, edele houtsoorten te tekenen en uit te zagen. Ik werk meestal met eikenhout, meranti en beukenhout.
Ik maak puzzels met onderwerpen uit de dierenwereld, woondecoraties en versierselen in kerst- en paassfeer, beelden van hout, van hout gecombineerd met metaal en houten kinderspeeltjes.

En om ook een afzet van mijn producten te creëren heb ik al op diverse (kerst)markten gestaan waar ik ook live sta te zagen. Inmiddels stapelt mijn voorraad zich op en heb daarom ook een eigen website “Alberts Houtlet” laten maken.

Kijk gerust eens rond op mijn website. En zit er iets leuks voor je bij? Klik dan op dat artikel of neem contact met mij op via mail.